Forum FLY SPORT Strona Główna
FAQFAQSzukajSzukajGalerieGalerie UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościP.W. ZalogujZaloguj
Najlepsze zawody GP...
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum FLY SPORT Strona Główna -> Zawody, zawody...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Które zawody cyklu GP 2007 uważasz za najlepsze (najlepiej zorganizowane pod każdym względem)?
1. Wiosenny Pstrąg Sanu
16%
 16%  [ 5 ]
2. Romaniszyn
0%
 0%  [ 0 ]
3. Mistrzostwa Polski
10%
 10%  [ 3 ]
4. Jesienny Lipień Sanu
36%
 36%  [ 11 ]
5. Jesienny Lipień Łupawy
36%
 36%  [ 11 ]
Wszystkich Głosów : 30

Autor Wiadomość
Paweł Zając
nadredaktor

Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 18:33, 08 Paź 2007    Temat postu: Najlepsze zawody GP...

Konsultując z jednym kolegą Wink pomyśleliśmy, że może poszukamy, czego chcemy w zawodach przez wybór "prawie-ideału" w danym roku.
Temat jest na "pozytyw", mówić co git, a nie co marne. Pod uwagę bierzemy wsio - rzekę, rybność, równość, zakwaterowanie, amu, transport, sędziowanie, etc.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Paweł Zając dnia Śro 11:24, 24 Paź 2007, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Autor Wiadomość
Miecznik
Gość

PostWysłany: Wto 7:36, 09 Paź 2007    Temat postu:

Nawiązując do naszej rozmowy z drugim kolegą Smile informuję że dla organizatora ufundujemy dyplom i nagrodę rzeczową od zawodników tego Forum. Dlatego proszę o przemyślne głosowanie.
Powrót do góry
Autor Wiadomość
Jędrek
stary wyga

Ostrzeżeń: 1/3

PostWysłany: Czw 17:50, 11 Paź 2007    Temat postu:

Ja uważam że w obecnej edycji GP najlepszymi zawodami były MMP na Dunajcu , super organizacja , kompetentni sędziowie , zakwaterowanie , po prostu klasa , nikt nie robił zawodów pod siebie i oto chodzi .

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Autor Wiadomość
Józef Zając
ja tu tylko sprzątam

PostWysłany: Pią 8:33, 12 Paź 2007    Temat postu:

Trudno mi sie wypowiadać, bo byłem tylko na trzech zawodach, rok stracony Mad
Głosowałbym, jak już, to na JLS, ale... "jajecznica była za żółta" Wink hehehe....

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Autor Wiadomość
Piotr Zieleniak
Moderator

PostWysłany: Pią 10:40, 12 Paź 2007    Temat postu:

Moim zdaniem do oceny takich zawodów powinno się też brać pod uwagę zasadnośc ich rozgrywania. Ja oddałem swój głoś na Puchar Sanu. Łowiliśmy tam tylko pstrągi plus tura jeziorowa to odróżniało zawody od pozostałych gdzie była w większości nimfa i lipienie. Do tego dobra baza noclegowa, sędziowanie, dowożenie i rozsądny wymiar.W drugiej kolejności stawiałbym na JLŁ dlatego, że to nowa rzeka niemal dla wszystkich. San i Dunajec większośc zna doskonale więc rozgrywanie zawodów bez przerwy na tej samej wodzie mocno ogranicza uniwersalność muszkarza. Właściwie wszystkie zawody były trudne i ciekawe ale jeżeli mam wyróżnić najlepsze to 1 Puchar Sanu
2 JLŁ
3 JLS

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Autor Wiadomość
Paweł Zając
nadredaktor

PostWysłany: Pią 21:40, 19 Paź 2007    Temat postu:

Czas trwania ankiety minął. Ogłaszam wszem i wobec, że użytkownicy Forum Flysport uznali za najlepsze w 2007 roku zawody Jesienny Lipień Sanu. Gratulacje dla Piotra, dla Sanu, dla wszystkich mniejszych i większych, a my z Miecznikiem chyba się teraz musimy zabrać do roboty Smile

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Autor Wiadomość
Łukasz Ł.
Moderator

PostWysłany: Wto 23:36, 23 Paź 2007    Temat postu:

To co, Młody? Zbierasz mega kasiorę i przyjeżdżasz do Wrocka na imprezę? Very Happy
Miałeś być koło 20 X i co ? Odzywasz się coś czy nic?

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Autor Wiadomość
Marian Mozdyniewicz
Moderator

PostWysłany: Śro 9:01, 24 Paź 2007    Temat postu:

Moim skromnym zdaniem chcąc zamknąć głosowanie powinno głosować co najmniej 50% zawodników+1, a nie 24 osoby!
Gorące pozdrowienia !

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Autor Wiadomość
Tadeusz Talaga
stary wyga

PostWysłany: Śro 9:54, 24 Paź 2007    Temat postu:

Marian tym razem ma absolutną rację !
Sam długo zastanawiałem się na które zawody głosować ,aby nie wyrządzić krzywdy pozostałym organizatorom , kiedy już chciałem oddać głos , konkurs został zakończony - a przecież terminu zakończenia nie podano w komunikacie !
Natomiast pomysł by na nagrodę zrzucała się tylko 80 GP uważam za trafiony , może w roku przyszłym i ja coś dorzucę . Very Happy

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Autor Wiadomość
Paweł Zając
nadredaktor

PostWysłany: Śro 11:23, 24 Paź 2007    Temat postu:

Marian tym razem nie ma absolutnie racji.
To nie są wybory Miss GP ani nawet plebiscyt wśród zawodników GP. Nie mam wpływu na to, kto zagłosował, ani kto z zawodników jest na forum. Jest nas tu ok. 30, może więcej i nie mam możliwości, ni wymagań, by przymusić pzoostałych 120 startujących do zapisania się i wpłaty.
A prezent jest od forum Flysport i pisać ma prawo każdy, wpłacić również Tonkin Smile
zdravim

Ps. Otworzę ankietę na jeszcze tydzień.
Ps.2. Młody, cicho Wink

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Autor Wiadomość
Marian Mozdyniewicz
Moderator

PostWysłany: Śro 14:14, 24 Paź 2007    Temat postu:

Witam: na moje skromne zdanie jeden głos za drugi przeciw wynik ZERO.
Pozdrawiam w deszczowy dzień w Nowym Targu !

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Autor Wiadomość
Tadeusz Talaga
stary wyga

PostWysłany: Śro 20:50, 24 Paź 2007    Temat postu:

Teraz mogę i ja !
Organizatorzy Zawodów GP jak Artur Szczygieł z Okręgiem Nowosądeckim , czy Piotr Konieczny z Okręgiem Krośnieńskim , to grono wspaniałych działaczy zasługujących na wyróżnienie za ich dokonania na tym polu .
Ja jednak postanowiłem oddać swój głos na Lipienia Łupawy tzn Zbyszka Buśkiewicza i grupkę jego przyjaciół dzięki którym te zawody się odbyły .
Wielkie brawa za :
- uroczą dziką, rzekę
- dwuosobowe stanowiska , na których można było połowić do woli .
- za doskonałe oznakowanie stanowisk ,widoczne z daleka ,
- błyskawiczne wyniki po turach oraz klasyfikacji GP
- pracę sędziów i ich znajomość rzeki
- dobre słowo i uśmiech Zbyszka -dla każdego !
Jednym słowem super udany debiut i prośba o jeszcze !
Pozdrawiam .
PS.
Nie wyobrażam sobie aby te zawody nie zostały przez nas wyróżnione , zwłaszcza że jak do tej pory zajmują drugie miejsce .
Nagrodą /wyróżnieniem / zajmę się osobiście .
PS.1
Marian - "młody" to ja do Ciebie nie mówię nawet po czwartym żywcu !!!!!!!! Very Happy

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Autor Wiadomość
Miecznik
Gość

PostWysłany: Czw 7:52, 25 Paź 2007    Temat postu:

Paweł,
Spijasz słowa z moich ust .

Ja głosowałem na San.Zastanawiałem się tylko pomiędzy wiosną, a jesienią. Pozwolę sobie skomentować uwagi Tadzia dotyczące Łupawy:

- uroczą dziką, rzekę - organizatora to zasługa ???? Smile

- dwuosobowe stanowiska , na których można było połowić do woli - jak było widać jedni mogli nałowić (30-40) do woli inni utopić się w bagnie

- za doskonałe oznakowanie stanowisk, widoczne z daleka - tak jest

- błyskawiczne wyniki po turach oraz klasyfikacji GP - zgadza sie nie było żle

- pracę sędziów i ich znajomość rzeki - zgadza się

- dobre słowo i uśmiech Zbyszka - dla każdego ! - tego nie rozumię nie znam Zbyszka tak blisko Smile

Łupawę położyło na plecy jedno: ZAKWATEROWANIE i nie wiem czy organizator zasługuje w takim przypadku nawet na drugie miejsce ... po prostu było to wszystko obrzydliwe i fatalne. Ponieważ to pierwsze zawody czekamy na następne i jeśli organizator zbliży się do warunków na Sanie, miejsce na pudle jest pewne.

W kwestii ankiety: prosiłem o rozważne głosowanie: wiem że na tym forum jest 20-30 aktywnych osób. Wiem również że około 200 "podglądaczy". Naszą ankietę skierowaliśmy do aktywnych użytkowników Forum, którzy powinni wyrazić swoje zdanie, podjąć decyzję i w miarę możliwości finansowych uhonorować organizatora.
Powrót do góry
Autor Wiadomość
Tadeusz Talaga
stary wyga

PostWysłany: Czw 10:27, 25 Paź 2007    Temat postu:

Mieczniku !
Paweł w swoim ogłoszeniu o konkursie podał szereg kryteriów , które powinny być brane pod uwagę . Z niektórych jak zakwaterowanie i jedzenie nie wszyscy musieli korzystać , Oceniając zawody te właśnie czynniki stawiałem na końcu .
Ty zaś kładziesz Lipienia Łupawy na łopatki ze względu na zakwaterowanie , chociaż nie mieszkałeś w BAŁTYKU - czy to jest sprawiedliwe !
Ale każdy ma prawo do swojej oceny .
Wywieszanie wyników punktacji GP po każdej turze to coś co powinni przejąć organizatorzy pozostałych zawodów !
Odnośnie zaś Zbyszka - przyjechaliśmy dwa dni wcześniej na kwaterę przez niego wskazaną . Zostaliśmy skierowani na wody treningowe o charakterze górskim i bagiennym w drugi dzień . Dla kogoś nie znającego rzeki , były to wskazówki bezcenne .
Jeżeli liczysz na coś więcej - musisz go poznać osobiście . Very Happy

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Autor Wiadomość
Miecznik
Gość

PostWysłany: Czw 10:45, 25 Paź 2007    Temat postu:

Tadziu,
Zwróć uwagę że zwykle tak bywa że jeśli zakwaterowanie jest poniżej pewnego poziomu, to raczej mieszkam gdzie indziej. Tak więc wyjątek ten potwierdza w moim przypadku regułę.

Paweł podał kryteria jako SUMĘ wszystkich doznań, również kwaterowo-kulinarnych. Chyba czytałeś posty innych kolegów dotyczące tej sprawy i jeśli ja się mylę to oni chyba już nie.
Powiedz zatem uczciwie wolałbyś mieszkać na takiej kwaterze na jakiej byłeś na JLSanu czy na takiej jak na JLŁ ??? Chyba jest delikatna różnica Smile

Chodzi nam generalnie o to że jakiś standard ustalić i żeby organizatorzy się go trzymali.

Za takie startowe mogę się tego domagać.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum FLY SPORT Strona Główna -> Zawody, zawody... Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3
Skocz do: